Aktuality

Výročná schôdza záhradkárov

poradna

Výročná členská schôdza Slovenského zväzu záhradkárov ZO 11-22 Zlaté Moravce sa konala 13. februára (piatok) v popoludňajších hodinách v priestoroch Strednej odbornej školy technickej. Slovenský zväz záhradkárov v Zlatých Moravciach vznikol na základe zasadnutia zápisnice z 10. apríla 1960 v obci Zlaté Moravce pri príležitosti ustanovujúcej schôdze záujemcov prihlásených za členov Slovenského zväzu záhradkárov a ovocinárov. Aktuálne združuje 183 členov. Na schôdzi boli privítaní hostia primátorka a zároveň členka Ing. Serafína Ostrihoňová, JUDr. Juraj Korček (tajomník RV SZZ), zo Žitavian Štefan Orolín a Topoľčianok Ing. Jozef Haspra s Ing. Jaroslavom Hrdlovičom. V rámci správy o činnosti organizácie priblížil predseda Miloš Bančák, akých akcií sa členovia počas roka 2014 zúčastňovali. Spadala tam výstava ZÁHRADKÁR v Trenčíne, individuálne sa zúčastňovali rôznych výstav, akcií, posedení ako otvorenie sezóny v arboréte – Ambrózyho dni, O najkrajšie jablko roka, výstava Ovocia, zeleniny a okrasných drevín v Zlatých Moravciach, kde sa prezentovalo spolu 15 vystavovateľov. Nevynechali ani vianočné dni v Banskej Bystrici, či slávnostné odhalenie kaplnky sv. Urbana, organizované vinohradníckym spolkom Zlaté Moravce, ktorého sa zúčastnil predseda a tajomníčka. Zároveň absolvovali aj návštevu kostola v Novej Bani pri príležitosti „Vďakyvzdania“.

Primátorka sa prítomným prihovorila s poďakovaním, že môže byť medzi nimi a zároveň sa vyslovila, že jej bude cťou byť nápomocnou pri získaní dotácie z rozpočtu mesta aj s pomocou poslancov, ktorí, ako sama povedala, pevne verí, že budú mať snahu pomáhať rozvoju Zlatých Moraviec a aj záhradkárom. Už v minulosti za jej “primátorovania” dostávali záhradkári do daru vždy na jar a jeseň ovocné stromčeky, aby si záhrady aj pomocou takejto formy “ozeleňovali”, o čo sa bude primátorka snažiť aj do budúcna. Okrem tematickosti stretnutia informovala prítomných o aktuálnom dianí v meste v súvislosti s Energetickým zhodnocovaním plastov.

V rámci diskusie pán Korček priblížil, čo je nového v záhradkárstve a apeloval na to, aby na margo posunu a uberania sa v nasledujúcej dobe prichádzali podnety práve zo strany záhradkárov.

Schôdza sa preklenula k desiatemu bodu programu a teda schváleniu uznesenia a samotnému záveru tohto stretnutia, ktorý otvoril medzi milovníkmi záhradkárčenia priestor na voľné priateľské rozhovory.

Všetkým záhradkárom želáme veľa úspechov a plné záhrady úrody, ktorá odzrkadľuje plody ich práce a je pre nich zároveň koníčkom.

Členovia Výboru ZO: Miloš Bančák (predseda), Ing. Juraj Svetlanský (podpredseda), Anna Michalkoc-Kudrejová (tajomníčka), Zuzana Erdélyiová (kronikárka), Marta Rumanková (pokladníčka), Eva Žiačková (revízorka), členovia PhDr. Ferdinand Káčer, Helena Petríková, Jozef Rakovský

Delegáti: Miloš Bančák, Ing. Juraj Svetlanský a Anna Michalkoc-Kudrejová

M. Petrovičová


[wysija_form id=”3″]


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button